A XVIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása

Az önkormányzati szektor meghatározott szereplői – a fővárosi önkormányzatok, a megyék és a városok egy jelentős része- 2006-tól kezdődően az addig hagyományosan alkalmazott finanszírozási szerkezetük átalakítását kezdeményezték.

Míg 2006 előtt a pályázatokhoz szükséges önerő biztosítását, a fejlesztéseket, valamint a működési célú kiadások hiányát hitelkonstrukción keresztül finanszírozták, addig 2006-tól kezdődően új finanszírozási lehetőséggel, az önkormányzati kötvények kibocsátásával szándékoztak új forrásokat bevonni és a már meglévő hitelállományukat refinanszírozni.

Bővebben...

A XVII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása

A XVII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia támogatja az "Út a munkához" program folytatását. Különösen a foglalkoztatási lehetőség szélesítését, eszközfeltételének megteremtését és az ehhez szükséges forrásallokációt, és az önkormányzati rendeleti alapú mentesítési lehetőséget csak külön törvényi felhatalmazás alapján az abban foglalt feltételek keretei között. A Konferencia a foglalkoztatási körből kikerültek pénzbeli ellátását célszerűnek tartja továbbra is aktív személyes közreműködéshez kötni.

Siófok, 2009. szeptember 18.

A XVI. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása Állásfoglalás

A konferencia több más aktuális közigazgatási téma mellett megtárgyalta a Magyar Köztársaság Kormánya "Út a munkához" programja keretében a rendszeres szociális segélyezés területén tervezett rendszerszerű átalakítási javaslatokat.

Bővebben...

A XIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása Állásfoglalás

A Siófokon 2005. szeptember 14-16-án megrendezésre került XIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia a 2006. évi országgyűlési és önkormányzati választásokra készülve értékelte a 2002. évi országgyűlési és önkormányzati választások tapasztalatait, áttekintette a választási szervekre váró feladatokat.

 

Bővebben...

A XII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása

A XII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia rendkívül fontosnak tartja a Kormány közigazgatást érintő reformtörekvéseinek megvalósítását, amelynek érdekében elengedhetetlen a közigazgatás személyi állományát érintő szabályozás megújítása és továbbfejlesztése. A továbbfejlesztés fókuszában a köztisztviselői hivatás megerősítésének kell állnia, s ennek figyelembevételével indokolt módosítani a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt.

Bővebben...

Állásfoglalás 2004.12.16.

Az állami és önkormányzati közigazgatásban dolgozó köztisztviselők feladataikat mindenkor az Alkotmány, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény és az egyéb hatályos jogszabályok alapján, az államszervezet működtetése és a lakosság szolgálata érdekében, esküjükhöz méltóan politika-semlegesen végzik.

Bővebben...

Kapcsolat

 Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége (KÖZSZÖV)

Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
   
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.