A XIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia állásfoglalása Állásfoglalás

A Siófokon 2005. szeptember 14-16-án megrendezésre került XIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia a 2006. évi országgyűlési és önkormányzati választásokra készülve értékelte a 2002. évi országgyűlési és önkormányzati választások tapasztalatait, áttekintette a választási szervekre váró feladatokat.

 


A Konferencia hangsúlyozza, hogy az állami és önkormányzati közigazgatásban dolgozó köztisztviselők feladataikat mindenkor az Alkotmány, a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény és az egyéb hatályos jogszabályok alapján, az államszervezet működtetése és a lakosság szolgálata érdekében, esküjükhöz méltóan politika-semlegesen végzik.

A XIII. Országos Jegyző-Közigazgatási Konferencia fontosnak tartja, hogy a választási eljárásban közreműködő köztisztviselők továbbra is törvényesen, szakszerűen és pontosan lássák el feladataikat. Minden körülmények között tartsák szem előtt a pártsemlegességet, politikamentességet. Tevékenységük során fordítsanak fokozott figyelmet a jelöltek, jelölőszervezetek esélyegyenlőségét biztosító szakmailag megalapozott tájékoztatásra és a választópolgárok szavazással kapcsolatos ismereteinek bővítésére. Hivatástudatuk, szakmai felkészültségük és tisztességük garanciát jelent arra, hogy a 2006. évi választások előkészítése, lebonyolítása részrehajlástól mentesen, az Alkotmány és a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek és szellemének megfelelő módon történjék.

Kapcsolat

 Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége (KÖZSZÖV)

Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
   
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.