Állásfoglalás 2004.12.16.

Az állami és önkormányzati közigazgatásban dolgozó köztisztviselők feladataikat mindenkor az Alkotmány, a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény és az egyéb hatályos jogszabályok alapján, az államszervezet működtetése és a lakosság szolgálata érdekében, esküjükhöz méltóan politika-semlegesen végzik.


Az 1990 óta lebonyolított országgyűlési és önkormányzati választások, népszavazások során a köztisztviselők tisztessége és hivatástudata 2002-ig nem kérdőjeleződött meg. A Köztisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége (KÖZSZÖV) Közgyűlése a 2004. december 5-i országos népszavazási eljárásban közreműködő jegyzők, köztisztviselők és bizottsági tagok nevében ezért visszautasít minden olyan jellegű véleménynyilvánítást, amely kétségbe vonja a köztisztviselők és szavazatszámláló bizottsági tagok tisztességét, objektív, az esküjükhöz híven a jogszabályok alapján és a jogszabályoknak megfelelően végzett munkáját.

A KÖZSZÖV Közgyűlése aggályát fejezi ki, hogy a jövőben a szavazatszámláló bizottságok működőképessége - a jelenlegi hangulatkeltés után - biztosítható lesz-e.


Budapest, 2004. december 16.


                        Köztisztviselők Szakmai Szervezeteinek
                            Szövetsége Közgyűlése

Kapcsolat

 Közszolgálati Tisztviselők Szakmai Szervezeteinek Szövetsége (KÖZSZÖV)

Székhely: 2100 Gödöllő, Szabadság tér 7.
   
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Kövessen minket